Over mij

Leuk dat je hier eventjes kijkt! Lees hieronder meer over mijn achtergrond en wie ik ben als persoon.

Raf Rasenberg - Ondernemer & web developer.

Ik ben de trotse eigenaar van Webconexus. Van web development tot server management en SEO, ik denk dat ik bijna alles voor elkaar krijg op online gebied. Voornamelijk de combinatie van HTML/CSS/JavaScript op de front-end en PHP & MySQL op de back-end trekt mij aan. Dit zijn de exacte technieken die gebruikt worden in WordPress websites en daardoor ben ik ook zo’n voorstander van dit CMS. Naast web development houdt ik mezelf ook bezig met server management en dan voornamelijk servers gebaseerd op Linux (of distributies daarvan). Ik streef naar continue zelfontwikkeling en verbetering. Dit probeer ik onder andere te doen door het behalen van online certificaten in verschillende specialisaties rondom web development. Je kunt via de linkjes hieronder mijn officiële certificaten bekijken.

Behaald:
   Building Web Applications in PHP
   Getting Started with Python

Van jongs af aan was ik al veel met IT bezig. Van het creëren van statische HTML websites, tot het in elkaar zetten van pc’s en het piraten van games & films. Ik kom zelf niet van een pure software achtergrond/studie dus ik kan mezelf goed verplaatsen in klanten. Dit zie je vooral goed terug op het gebied van communicatie. Ik ben goed in het vertalen van complexe technische kwesties naar “Jip en Janneke” taal. Hierdoor blijven mijn klanten betrokken in het ontwikkelingsproces en zijn zij altijd op de hoogte.

Naast IT heb ik ook een passie voor ondernemen. Hierdoor denk ik graag mee met ondernemingsplannen/visies van klanten, en geef ik advies over bepaalde keuzes met de daarbij behorende gevolgen op online gebied. Bij mij staat één ding centraal als het gaat om communicatie met klanten: Hoe vertaal ik de ideeën, visies of inzichten die zij hebben, van iets abstracts, naar iets technisch op het web. Vanuit deze gedachte is ook de naam gekozen. “Conexus” is Latijn voor verbinden. Ik verbind visies & ideeën met het web.

Binnen het web development heb ik één hele belangrijke strategie: lean webdevelopment. Hiermee wordt bedoeld dat er zo efficient mogelijk met tijd en beschikbare middelen gewerkt wordt. Hierdoor kun je sterke resultaten behalen tegen relatief lage kosten. Ik heb deze manier van denken overgenomen vanuit mijn opleiding Technische Bedrijfskunde en toegepast op mijn werkzaamheden als webdeveloper.

Raf Rasenberg
Raf Rasenberg
Hoofd Developer

Noem mij..

Mijn achtergrond & kijk op lean development.

Ik heb de opleiding Technische Bedrijfskunde gevolgd aan Avans Hogeschool te Tilburg. Tijdens mijn studie Technische Bedrijfskunde kreeg ik een breed georiënteerd vakkenpakket. Je werd eigenlijk opgeleid als alleskunner. Van economie, lean manufacturing tot aan product design. Ondanks de veelzijdige onderwerpen staat een belangrijk begrip centraal: lean. Lean is een business strategie en vooral een manier van denken en werken. Het is gericht op het creëren van waarde voor de klant bij alle processen binnen een onderneming. Door verspillingen te elimineren wordt er efficiëntie gecreëerd.

Deze manier van denken pas ik nu toe op al mijn projecten. Onnodige (tijds)verspillingen zijn er niet, waardoor ik lagere prijzen kan hanteren. Denk hierbij aan het (deels) gebruiken van geschreven scripts & talen, het veelvuldig gebruik maken van een CMS als basis & veel research doen. Het is onnodig om volledige plugins/thema’s vanaf scratch te coderen wanneer je misschien wel 50% van de basiscode ergens anders van kunt gebruiken. Dit bespaart je dan dus de helft van tijd, en hiermee ook de helft van de kosten. Hierdoor kun je dus bijvoorbeeld website functionaliteiten creëren van een maatwerk website van bijna €10.000, voor niet meer dan 20% van die prijs.

Hetzelfde geldt voor WordPress. Waarom ik zo’n fan ben van dit systeem? Heel simpel. WordPress is gemaakt voor efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid & gemakkelijkheid. Ik vind het belangrijk dat klanten niet voor elke kleine aanpassing weer aan moeten kloppen bij mij. Door WordPress te gebruiken kun je dus gemakkelijk jouw eigen website managen en bespaart dit dus voor beide kanten tijd & geld. Heel efficient dus!

Nu hoor ik je vragen, hoe ben je dan bij web development terecht gekomen als je helemaal geen informatica gerelateerde studie hebt gedaan? Dit is puur uit mijn persoonlijke interesses voortgekomen. Het begon met een kleine website bouwen voor de fun in mijn vrije tijd. Vervolgens werd deze een aantal keer vernieuwd en opnieuw gemaakt. Ik begon met het maken van kleine aanpassingen in HTML & CSS en startte met het leren van PHP. Ik haalde hier erg veel voldoening uit en het werd een passie. Nadat ik een paar websites had gemaakt voor anderen besefte ik hoe leuk ik het werk eigenlijk wel niet vond. Elke dag ben ik vol plezier minimaal 8-10 uur bezig  met  alles dat met IT & tech te maken heeft. En wie wil dat nou niet? Elke dag met plezier werken. Zodoende ben ik Webconexus gestart en beschouw ik dit als een van de beste stappen die ik in mijn leven heb gezet.

Heb jij een idee, visie of inzicht? Laat het me weten!