WordPress webshop maken

Een geweldige e-commerce oplossing. Van kleine webshops tot uitgebreide complexe webwinkels.

WordPress webshop laten maken?

Laat jouw WordPress webshop maken door Webconexus. Van kleine webshops met enkele producten tot complexe webshops met honderden producten. Bij ons is het mogelijk. Wij starten vanuit jouw visie, ideeën of inzichten en dit staat tijdens de gehele webshop ontwikkeling centraal. Doordat we jou als ondernemer of bedrijf eerst beter leren kennen zorgt dit ervoor dat we volledig op één lijn zitten. Door in de beginfase alles goed uit te denken bespaart dit veel tijd en geld in een later stadium.

Om een globaal idee te krijgen van wat jij nou precies in jouw hoofd hebt sturen wij eerst een aantal voorbeeld thema’s op waarvan wij denken dat dit bij jouw gewenste online profilering past. Wij analyseren de thema’s eerst zorgvuldig voordat wij deze overwegen. We kijken bijvoorbeeld naar de “schoonheid” van de programmeertaal die is gebruikt en de opbouw van het thema. Wanneer jij tevreden bent en een thema hebt gevonden waarvan jij denkt dat het voldoet aan jouw wensen en eisen, starten wij met de ontwikkeling. Wil je bepaalde custom functies in jouw webshop die standaard niet met WordPress worden meegeleverd? Dan is een maatwerk website misschien een betere optie.

Na het afronden van de ontwikkeling zijn er tussentijds verschillende feedback momenten zodat jij tijdig aan kan geven wanneer er bijvoorbeeld aanpassingen in de tekst moeten komen, of bepaalde kleuren anders moeten. Wij leveren al onze webshops ook standaard af met een goed geconfigureerde SEO. Denk hierbij het uploaden van de XML-sitemaps via Google Search Console, en het instellen van Google Analytics. Ook worden optimalisatie plugins geïnstalleerd zoals bijvoorbeeld: caching plugins, betaalkoppelingen (Mollie) & database optimalisatie plugins.

Zit je te denken aan het laten maken van een WordPress webshop? Wij adviseren je graag. Lees hieronder alles over wat een WordPress webshop nou eigenlijk inhoudt en wat de uitgebreide mogelijkheden zijn.

Spring naar:

Kom je begrippen of woorden tegen die niet helemaal duidelijk zijn? Lees eerst even verder. Vaak wordt alles zorgvuldig uitgelegd. Zijn er toch nog dingen die niet duidelijk zijn? Je kunt alles terugvinden in onze kennisbank.

WordPress webshop laten maken

Webshop op basis van WordPress en WooCommerce.

WordPress is oorspronkelijk begonnen als blog platform in 2003. Sindsdien is het eigenlijk uitgegroeid tot een CMS met oneindige functies en mogelijkheden. Een WordPress webshop lijkt veel op een normale WordPress website. Je kunt bijvoorbeeld ook heel makkelijk webshop functionaliteiten toevoegen aan een reeds bestaande website. Door middel van een E-Commerce plugin is dit makkelijk bereikbaar. Bij Webconexus werken wij met WooCommerce omdat dit eigenlijk de meest gebruik E-Commerce plugin is en tevens ook de meest uitgebreide functies bevat. Doordat WooCommerce aansluit op WordPress geniet je van dezelfde gebruiksvriendelijk als bij een gewone WordPress website. Je kunt jouw webshop heel makkelijk zelf beheren en je betaald bijvoorbeeld geen licentie kosten.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een webshop plugin voor een WordPress website. Het begon als een vrij simpele plugin maar heeft nu het grootste marktaandeel in de E-Commerce omgeving. Het verhaal van WooCommerce begon in 2008 toen drie developers samen een webshop systeem ontwikkelde, die je vrij als plugin kon gebruiken op WordPress. Sindsdien is het uitgegroeid tot een zeer uitgebreid systeem waarmee een professionele webshop opgezet kan worden.  WooCommerce heeft inmiddels meer dan 10 miljoen downloads is de meest gebruikte WordPress e-commerce plugin. Meer dan  30% van alle e-commerce websites draait op WooCommerce. En niet voor niets! Deze gratis plugin transformeert je website in een volwaardige webshop.

Voor WooCommerce zijn er speciale thema’s beschikbaar die zijn geoptimaliseerd voor het gebruik met de plugin. Dit kunnen gratis of betaalde thema’s zijn. WooCommerce is net als een WordPress website in het algemeen erg gebruiksvriendelijk en beschikt over goede mogelijkheden tot SEO (Search Engine Optimalization).

Steeds meer mensen kiezen voor WooCommerce vanwege de gemakkelijkheid en de lagere kosten die er aan verbonden zijn. WooCommerce is een complete en uitgebreide plugin gericht op gebruiksvriendelijkheid. Denk bijvoorbeeld aan de volgende functionaliteiten:

   Alle mogelijke producten aanbieden.
   Direct (automatische) facturen sturen vanuit WooCommerce.
   Kortingscodes aanmaken die recht geven op korting.
   Verzendkosten laten berekenen aan de hand van gewicht, land of afstand.
   Paypal, CreditCard en iDeal betalingen.
   Producten met terugkerende betaling (abbonementen) aanbieden.

Wat kost het laten maken van een WordPress webshop?

Dit is een veelgestelde vraag aan Webconexus, maar hier is niet één antwoord op te geven. Het hangt volledig af van jouw persoonlijke wensen of eisen. Is het een kleine webshop met enkele producten of een complexe webshop met enkele honderden producten? Veel verschillende factoren bepalen uiteindelijk de eindprijs. Wij leggen dit hieronder uit en geven een paar tips mee hoe je wat van de prijs kunt afschaven en dus jouw budget zo efficiënt mogelijk gebruikt.

1. De hosting.

Je zult een domeinnaam en een website hosting pakket nodig hebben. Een .nl domeinnaam kost bij ons €7.50 en krijg die krijg je er gratis bij als je een WordPress webshop door ons wilt laten maken. De domeinnaam is niet zo spannend dus. Wat wel heel belangrijk is, is de hosting.  Het hosting pakket dat je moet kiezen is sterk afhankelijk van de grootte van jouw webshop en het aantal bezoekers dat jij krijgt per maand.Verwacht jij minder dan 10.000 bezoekers per maand? Dan is onze premium shared hosting de beste optie. Jouw webshop wordt samen met een paar andere webshops op onze ruim opgezette server gehost. Je maakt al gebruik van onze WordPress hosting voor €119 per jaar.

Verwacht jij meer dan 10.000 bezoekers per maand, heb je plannen om meerdere webshops te runnen of wil jij de nieuwe Coolblue worden? Dan is managed VPS hosting een betere optie. Dit is bij ons verkrijgbaar voor €50 per maand. Je hebt de volledige server voor jou alleen en je kunt zoveel websites hosten als je zelf wilt. Allemaal voor één vast bedrag per maand.

2. Standaard webshop of maatwerk.

De kleinere visuele dingen binnen een thema zoals logo’s, kleuren en typografie kan makkelijk aangepast worden. Wil je meer dan dit of wil je iets wat uniek is? Dan kun je voor een maatwerk thema gaan. Dit kost natuurlijk meer tijd dan standaard revisies in een normaal thema. Als jouw budget minder is, is het verstanding om voor een eenvoudige webshop te gaan. Probeer het maatwerk zo ver mogelijk in te perken en ga op zoek naar een sterk thema die al veel functionaliteiten bevat.

Naast een maatwerk thema moet je ook denken aan het aantal functionaliteiten. Hiermee wordt bijvoorbeeld bedoeld integraties met andere software (nieuwsbrieven, betalingssystemen, voorraadbeheer etc.) WooCommerce wordt standaard uit de doos geleverd met veel functies maar het mist een paar essentieel onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan AJAX filters op de productpagina of verschillende variatie afbeelding bij één product (T-shirt in de kleuren rood, zwart, ,wit). Hiervoor zijn dus aanvullende plugins nodig of moeten deze door ons gecodeerd worden. Meer functionaliteiten betekend dus een hogere eindprijs.

3. Aantal producten.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat een webshop met 5-10 producten sneller gemaakt is dan een webshop met 5000 producten. Het toevoegen van producten is tijdrovend. Het toevoegen van afbeeldingen, productomschrijvingen en product specificaties kost erg veel tijd. Door dit zelf te doen kun je een flink stuk van de eindprijs afsnoepen.

4. SEO (Zoekmachine Optimalisatie).

Het hebben van goede content en een goed gestructureerde webshop is essentieel voor een hoge ranking. In SEO zit erg veel tijd en dit berekenen wij los van de webshop. Dit houdt het flexibel en geeft klanten de mogelijkheid dit zelf te doen. Door bijvoorbeeld het bedenken van SEO titels, schrijven van SEO teksten en het invullen van META beschrijvingen zelf te doen, bespaar je ook weer kosten.

Conclusie

Zoals je ziet zijn de basiskosten van een webshop relatief laag. Hosting heb je al voor €119 per jaar en een WordPress onderhoudspakket heb je al voor €250 per jaar. Bovendien is WooCommerce gratis te gebruiken. De rest van de kosten hangen dus sterk af van de grootte van jouw webshop en jouw eigen wensen/eisen.

Interesse in een WooCommerce webshop?